Opskrifter / De officielle kostråd
Call to action image

De officielle kostråd

Gå op på opdagelse i vores mange opskrifter, hvor de fleste er lavet med udgangspunkt i de officielle kostråd.

Spis med god samvittighed

Når vi tænker på, hvor meget information, vi har til rådighed, er det ikke så mærkeligt, at vi har svært ved at navigere i sundhedsjunglen. Hvad er sundhed? Nogle vil sige, at det er en stressfri hverdag. Andre at det handler om aktiv livsstil at spise efter sin blodtype eller at faste. 

Der er nok at lade sig forvirre af.

Vi har i samarbejdet med vores partner, Hello Kitchen, udviklet velsmagende opskrifter med udgangspunkt i Fødevarestyrelsens officielle kostråd. Så skal du ikke spekulere så meget. Du skal bare vælge den opskrift, du har mest lyst til at lave. Når du laver mad efter vores opskrifter, er der også plads til lidt af det søde og fede, fx kage, desserter og traditionelle retter, som du også finder enkelte opskrifter på.

I vores opskrifter på desserter og kager har vi haft et særligt fokus på at udvikle lækre opskrifter med frugt og grønt, fx rødbedetrifli, crumble med æbler og pærer og Skyr-is med hindbær. Samtidig er der også traditionelle kager som honningkage med smørcreme, citrontærte og Crepes Suzette, hvor der ikke er sparet på noget.

I opskrifterne på de traditionelle retter, hvor der normalt bruges smør og fede oste, reducerer vi mængden i stedet for at undlade det. 

De officielle kostråd er en god rettesnor, hvis man gerne vil spise en sund kost i balance. 

De officielle kostråd 

Her er de officielle kostråd:

  1. Spis planterigt, varieret og ikke for meget.
  2. Spis flere grøntsager og frugter.
  3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk.
  4. Spis mad med fuldkorn.
  5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter.
  6. Spis mindre af det søde, salte og fede.
  7. Sluk tørsten i vand. 

Læs mere om kostrådene på www.altomkost.dk. 

Udover at opskrifterne tager udgangspunkt i kostrådene, har vi i Spis Med gjort det let at spise med omtanke for klimaet. Med et enkelt klik kan du gå fra en klassisk udgave af din opskrift til en variant, som sparer på CO2-udledningen. Det kan være med flere grøntsager, kød, der ikke belaster klimaet så meget, eller måske en plantebaseret variant. Læs mere vores grønne score her.