Fremgangsmåde
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader.
TRIN 2
Skræl rødbederne, og vask peberfrugterne og auberginerne.
TRIN 3
Skær rødbederne i skiver på ½ cm, og prik huller i auberginerne med en gaffel.
TRIN 4
Læg rødbedeskiverne, de hele peberfrugter og de hele auberginer på en bageplade med bagepapir – de skal ligge hver for sig. Bag grønsagerne i ovnen i 45 minutter.
TRIN 5
Lad dem køle af, og pil skindet af auberginerne og peberfrugterne. Fjern også kernerne i peberfrugterne.
Baba ganoush – når auberginerne har været i ovnen
TRIN 1
Skær den bagte aubergine og hvidløget i mindre stykker.
TRIN 2
Læg auberginestykker og hvidløg i en skål med olie, salt, citronsaft, spidskommen, mynte, salt og peber. Blend med en stavblender, indtil dippen er helt cremet.
TRIN 3
Smag til med citronsaft, salt, mynte og spidskommen.
Rødbedehummus – når rødbederne har været i ovnen
TRIN 1
Skær de bagte rødbeder og hvidløget i mindre stykker.
TRIN 2
Kom rødbederne i en skål med citronsaft, kikærter, olie, salt og tahin. Blend med en stavblender, indtil dippen er helt cremet.
TRIN 3
Smag til med citronsaft og salt.
Peberfrugthummus – når peberfrugterne har været i ovnen
TRIN 1
Skær de bagte peberfrugter og hvidløget i mindre stykker.
TRIN 2
Læg peberfrugt og hvidløg i en skål med citronsaft, kikærter, olie, salt og tahin. Blend med en stavblender, indtil dippen er helt cremet.
TRIN 3
Smag til med citronsaft og salt.
Servering
TRIN 1
Varm det grove flute i ovnen, og skær det i skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i stave.
TRIN 2
Servér med de 3 slags dip. Velbekomme.