Fremgangsmåde
Frugtmos
TRIN 1
Skær frugten i kvarte, fjern kernehusene, og skær frugten i mindre stykker.
TRIN 2
Kom frugten i en gryde, og tilsæt vand og sukker.
TRIN 3
Kog frugten op, og skru ned for blusset. Lad frugten koge ved svag varme, indtil den er mør.
TRIN 4
Mos frugten lidt ud med en gaffel, hvis ikke den er kogt ud. Lad den køle af. Kom mosen i fryseren, hvis du har travlt.
Rugbrødsknas
TRIN 1
Riv eller hak rugbrødet fint. Brug evt. en foodprocessor.
TRIN 2
Smelt honningen på panden, indtil det bruser. Skru ned for varmen, vend rugbrødet i honningen, og rist det under omrøring i 4-5 minutter.
TRIN 3
Bred rugbrødet ud på et stykke bagepapir med to gafler, og lad det køle af.
Creme
TRIN 1
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
TRIN 2
Rør vaniljekorn med skyr og flormelis i en skål.
Når desserten skal samles
TRIN 1
Læg først et lag frugtmos, så rugbrødsknas, dernæst syltetøj og til sidst cremen i 4 flotte glas.
TRIN 2
Riv chokoladen og drys på toppen. Velbekomme.