Fremgangsmåde
Æggekagen og ristet rugbrød
TRIN 1
Skræl kartoflen og skær den i tern(1x1cm). Kog ternene i 15 min eller til de er møre.
TRIN 2
Hak løget fint.
TRIN 3
Steg først løg og kød på en pande i olien i 4 minutter ved middelvarme til kødet er brunet af. Tilsæt kartoffeltern og steg videre i 2 min.
TRIN 4
Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen i en skål. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Skru ned til svag varme, og dæk panden med et låg. Hvis du har en pande, der kan gå i ovnen, så sæt æggekagen i ovnen ved 200 grader.
TRIN 5
Steg æggekagen i ca. 10 min på hver side.
TRIN 6
Rist rugbrødet i brødristeren eller i ovnen. Skyl og klip purløg.
TRIN 7
Pynt den færdige æggekage med purløg, og servér med hurtig råkost og ristet rugbrød.
Hurtig råkost
TRIN 1
Skræl gulerødderne. Skyl æblerne, og riv dem på et rivejern.
TRIN 2
Hæld gulerødder og æbler i en skål, og tilsæt rosiner. Smag råkosten til med salt, peber, citronsaft – og evt. lidt honning.