Fremgangsmåde
Æggekagen og ristet rugbrød
TRIN 1
Hak løget fint, skær peberfrugten i tern, og tø ærterne op.
TRIN 2
Steg først løg og peberfrugt på en pande i olien i 3-4 minutter ved middelvarme. Tilsæt ærterne, og steg i ca. 1 minut.
TRIN 3
Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen i en skål. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Skru ned til svag varme, og dæk panden med et låg. Hvis du har en pande, der kan gå i ovnen, så sæt æggekagen i ovnen ved 200 grader.
TRIN 4
Steg æggekagen i ca. 10-15 minutter. Den er færdig, når æggemassen er stivnet.
TRIN 5
Rist rugbrødet i brødristeren eller i ovnen.
TRIN 6
Skyl og klip purløg, og del den røgede makrel i mindre stykker.
TRIN 7
Pynt den færdige æggekage med purløg og makrel, og servér med hurtig råkost og ristet rugbrød.
Hurtig råkost
TRIN 1
Skræl gulerødderne. Skyl æblerne, og riv dem på et rivejern.
TRIN 2
Hæld gulerødder og æbler i en skål, og tilsæt rosiner. Smag råkosten til med salt, peber, citronsaft – og evt. lidt honning.