Fremgangsmåde
Andebryster
TRIN 1
Varm en pande op med olien.
TRIN 2
Brun andebrystet først på skindsiden og så på kødsiden ved middel varme.
TRIN 3
Skru ned på lav varme, og sted brystet færdigt i ca. 8 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
TRIN 4
Anret andebrystet ved at skære det ud i fine skiver, og server det med kartofler, rødkål og nem sauce. Velbekomme.
Kartofler med citron og timian
TRIN 1
Skyl kartoflerne og kog dem møre i en gryde i ca. 15 minutter.
TRIN 2
Hæld vandet fra og bland salt, olie, citronskal og timian i gryden med kartoflerne.
TRIN 3
Lad kartoflerne varme færdig ved meget lav varme i 2 minutter.
Nem andesauce
TRIN 1
Smelt andefedtet i en gryde og tilsæt mel.
TRIN 2
Rør godt rundt med et piskeris.
TRIN 3
Tilsæt andebouillonen lidt ad gangen, mens du rører.
TRIN 4
Tilsæt balsamico og honning, og lad saucen koge ind til 2/3.
TRIN 5
Tilsæt fløde og rør godt rundt.
TRIN 6
Lad saucen simre i 10 minutter og smag til undervejs. Er du vild med sauce, kan du sagtens lave en dobbeltportion.
Sprød rødkål med rosiner og tranebær
TRIN 1
Snit rødkålen fint.
TRIN 2
Varm en pande op med olie.
TRIN 3
Tilsæt rødkål og rør godt rundt ved høj varme i 1 minutter.
TRIN 4
Tilsæt balsamico, honning og salt og rør rundt i yderligere 30 sekunder.
TRIN 5
Hæld kålen i en skål og bland rosiner og tranebær i. Velbekomme!