Fremgangsmåde
Kødboller
TRIN 1
Hak løget fint. Riv hvidløg og ingefær på et rivejern.
TRIN 2
Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Gem halvdelen af chilien til næste trin med nudler og kål.
TRIN 3
Kom kødet i en skål og rør med hvidløg, ingefær, chili, æg, havregryn, fiskesauce og sojasauce. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. 20 minutter.
TRIN 4
Tænd imens ovnen på 200 grader, og gør dine nudler og kål klar.
TRIN 5
Efter 20 minutter finder du en bageplade frem. Beklæd med et stykke bagepapir. Tril farsen til kødboller, så der ca. er 12-16 stk.
TRIN 6
Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 minutter – vend dem ca. halvvejs.
Nudler og kål
TRIN 1
Kog nudlerne som beskrevet på pakken. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Klip dem evt. med en saks, så de er nemmere at spise.
TRIN 2
Hak spidskålen fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
TRIN 3
Hak chili, ingefær og hvidløg fint. Snit forårsløgene.
TRIN 4
Varm olien på en pande eller gryde. Steg kål og gulerødder i 4-5 minutter. Rør rundt undervejs.
TRIN 5
Tilsæt sojasauce, sukker, hvidløg, ingefær, chili. Steg det af i 1 minut.
TRIN 6
Hæld nudler på panden, og vend det hele godt sammen. Steg videre i 1-2 minutter.
TRIN 7
Smag til med limesaft og evt. fiskesauce, og tilsæt kødbollerne.
TRIN 8
Hak peanuts eller cashewnødder, og drys ovenpå retten sammen med forårsløg. Pynt med koriander. Velbekomme.