Fremgangsmåde
Tomatsaucen
TRIN 1
Hak løget fint. Varm en gryde op med olivenolie og løg.
TRIN 2
Steg løgene i et par minutter, indtil løgene er gyldne.
TRIN 3
Tilsæt tomat passata og salt. Lad saucen simre i 20 minutter.
Auberginerne
TRIN 1
Tænd ovnen 180 grader.
TRIN 2
Hæld mel, salt og peber i én skål – og æg i en anden skål.
TRIN 3
Skræl og skær auberginen i skiver på 1 cm.
TRIN 4
Vend auberginerne i mel på begge sider og bagefter i æg.
TRIN 5
Tag en stegepande, og hæld solsikkeolie på den.
TRIN 6
Varm olien godt op, før auberginerne steges.
TRIN 7
Steg 6-8 af skiverne ad gangen i den varme olie. Pas på olien – den er brandvarm!
TRIN 8
Tag skiverne op, når de er gyldne, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 9
Når alle skiverne er stegt, drys lidt salt på dem.
TRIN 10
Smør et rektangulært fad (25 x 35 cm) med olie. Lav nu auberginelasagnen.
Auberginelasagnen
TRIN 1
Begynd med aubergineskiverne, så tomatsauce, parmesanost og basilikumblade.
TRIN 2
Fortsæt, indtil der ikke er flere aubergineskiver.
TRIN 3
Bag auberginelasagnen i ovnen i 15 minutter. Steg laksefileterne imens.
Laks og servering
TRIN 1
Drys salt på laksefileter både på skindsiden og kødsiden. Lad det salte i 5 minutter.
TRIN 2
Varm en pande op til god varme, tilsæt olie, og steg laksefileterne på panden med skindsiden nedad, så skindet bliver sprødt.
TRIN 3
Steg laksefileterne i cirka 5-7 minutter på den side.
TRIN 4
Steg dem færdige i ca. et minut på kødsiden, og tag dem af.
TRIN 5
Servér auberginelasagnen med laksefileterne og en frisk salat. Velbekomme.