Fremgangsmåde
TRIN 1
Kog kartoflerne med skræl i gryde i 16-20 minutter eller indtil de er møre – uden salt. Tænd ovnen på 180 grader.
TRIN 2
Skær svampene i mindre stykker og snit hvidløg fint.
TRIN 3
Rist svampene og hvidløg på en pande med lidt olie i ca. 5 minutter.
TRIN 4
Skær mozzarellaen i tern, og sørg for at vandet fra osten bliver fjernet. Brug evt. en si til dette.
TRIN 5
Skræl kartoflerne, put dem i en skål, og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser. Tilsæt salt og rør godt rundt.
TRIN 6
Tilsæt æg og parmesanost, og rør godt.
TRIN 7
Tilsæt mozzarella, svampe og peber, og rør igen.
TRIN 8
Smør et ovnfast fad (ca. 20 x 20cm) med olivenolie.
TRIN 9
Fordel kartoffelmassen i fadet, så den har samme højde overalt.
TRIN 10
Smør overfladen med olivenolie, og drys til sidst rasp over retten.
TRIN 11
Sæt fadet i ovnen, og bag i 30 minutter ved 180 grader.
TRIN 12
Lad retten køle lidt af, og skær den så ud i små firkanter.
TRIN 13
Server kartoffelfirkanterne som antipasto på et stort fad med fx bruschetta og kartoffelkroketter, til brunch eller i madpakken. Velbekomme.