Fremgangsmåde
Benløse fugle
TRIN 1
Bank de 8 stykker skinkeschnitzel ud, så bliver tynde. Krydr dem med salt og peber.
TRIN 2
Skræl 2 gulerødder, og skær dem i 16 stave. Gør det samme med de 4 pastinakker og det halve bladselleri. Fordel stavene på hvert stykke kød.
TRIN 3
Pluk og hak persillen. Fordel baconstrimlerne på kødstykkerne og drys med persille. Rul hvert kødstykke sammen, og bind et stykke kødsnor om, så fyldet og baconen holdes på plads.
TRIN 4
Brun de benløse fugle i en stor gryde med lidt olie ved middel varme. Tag dem op, og sæt dem til side. Rengør gryden.
TRIN 5
Rens og skær 2 gulerødder, 2 løg, 3 fed hvidløg og et halvt knoldselleri i mindre tern. Steg det af i gryden i lidt olie. Tilsæt de benløse fugle.
TRIN 6
Tilsæt tomatpuré, frisk timian, laurbærblade, peberkorn og oksefond. Lad det simre med låg på i 60 minutter. Lav kartoffelmos imens.
Kartoffelmos
TRIN 1
Skræl og kog kartoflerne, indtil de er møre.
TRIN 2
Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartofler og mælken sammen med et piskeris. Smag til med salt. Læg låg på gryden, så du holder mosen varm.
Salat med mormordressing
TRIN 1
Snit fennikelen meget fint. Pluk bladene af hjertesalaten.
TRIN 2
Bland mormordressingen: fraiche, sukker, saft fra citronen og et nip salt og peber. Pisk dressingen og smag til. Vend det sammen med fennikel og hjertesalat.
Når retten skal samles
TRIN 1
Tag de benløse fugle op af gryden, og læg dem til side. Sigt saucen, og jævn den med majsstivelse. Smag til med salt og peber.
TRIN 2
Servér de benløse fugle med kartoffelmos, sauce, salat med mormorsalat og evt. ribsgelé. Velbekomme.