Biksemad med rodfrugter, bacon og æg
Nyd denne sundere version af den klassiske, danske biksemad. Du får en helt ny, men genkendelig smagsoplevelse med blandt andet rodfrugter, æg og bacon.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

30 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Oksekød smager godt. Men Danmarks grønne tænketank Concito anbefaler, når vi har øje på klimaet, at vi vælger andre fødevarer, som har et langt mindre CO2-aftryk. Derfor har vi skiftet oksekød ud med bønnepostej, da bønner har en lavere klimabelastning end oksekød.
Mindre kød
”Lidt mindre kød, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor er det en god idé at udskifte noget af kødet med fx fisk, bælgfrugter og æg.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter