Boeuf Bourguignon med ekstra grønt
Boeuf bourguignon er en dejlig ret til både efterår og vinter. Denne opskrift er med ekstra grønt og mindre kød. En perfekt simreret til weekenden. Velbekomme.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

3 t

4 personer

35-50 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Du har valgt en opskrift, hvor vi har skåret ned på mængden af kød – og sat lidt mere turbo på grøntsagerne. Du får altså en opskrift med et lavere CO2-aftryk, da udskiftning af kød med grønt reducerer klimaaftrykket på ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mindre kød
”Lidt mindre kød, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor er det en god idé at udskifte noget af kødet med fx fisk, bælgfrugter og æg.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter