Fremgangsmåde
TRIN 1
Skær bacon i tern, og steg det af i en tykbundet gryde.
TRIN 2
Skær oksekødet i tern ca. 2x2 cm., og vend kødet i hvedemel, salt og peber.
TRIN 3
Tag bacon op af gryden, og placér det på et stykke køkkenrulle. Brun nu kødet i samme gryde, og tag det op, når det har fået farve på alle sider.
TRIN 4
Skær løgene i både. Skær porre og dine favorit-rodfrugter i grove stykker (ca. 3 cm). Tilsæt blandingen til gryden, og steg det godt af.
TRIN 5
Kom bacon og kødet tilbage i gryden, og tilsæt cognac, så det hele flamberes.
TRIN 6
Når flammen er væk, tilsæt så en god flaske rødvin (fx. bourgogne) og oksebouillon. Lad retten simre i 2-2.5 time med låg på.
TRIN 7
En halv time inden spisetid laves rodfrugtmosen. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Kog blandingen i usaltet vand.
TRIN 8
Rens og skær champignon i kvarte. Steg dem af i lidt smør, og put dem i gryden lige før servering.
TRIN 9
Hæld vandet fra perleløgene, og put dem i gryden.
TRIN 10
Hæld vandet fra rodfrugterne, når de er møre, men gem lidt af kogevandet. Pisk så til en mos med mælk, salt og peber.
TRIN 11
Smag til, og servér. Velbekomme.