Fremgangsmåde
TRIN 1
Skær bacon i tern, og steg det af i en tykbundet gryde.
TRIN 2
Skær oksekødet i tern ca. 2x2 cm, og vend kødet i hvedemel, salt og peber.
TRIN 3
Tag bacon op af gryden, og læg det på et stykke køkkenrulle. Brun nu kødet i samme gryde, og tag det op, når det har fået farve på alle sider.
TRIN 4
Skær løgene i både. Skær porre og gulerødder i grove stykker. Tilsæt blandingen til gryden, og steg det godt af.
TRIN 5
Kom bacon og kødet tilbage i gryden, og tilsæt cognac, så det hele flamberes.
TRIN 6
Når flammen er væk, tilsæt så en god flaske rødvin (fx. bourgogne) og oksebouillon. Lad retten simre i 2-2.5 time med låg på.
TRIN 7
Lav rodfrugtmosen en halv time før servering. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Kog blandingen i usaltet vand.
TRIN 8
Rens og skær champignon i kvarte. Steg dem af i lidt smør, og put dem i gryden lige før servering.
TRIN 9
Hæld vandet fra perleløgene, og put dem i gryden.
TRIN 10
Hæld vandet fra rodfrugterne, når de er møre, men gem lidt af kogevandet. Pisk rodfrugterne til en mos med mælk, salt og peber. Brug kogevandet til at justere til din foretrukne konsistens.
TRIN 11
Smag til, og servér. Velbekomme.