Bøf af plantefars med bløde løg, kartofler og brun sovs
Prøv dette vegetariske twist på den klassiske hakkebøf med bløde løg. I opskriften har vi byttet bøf ud med plantefars – og selvfølgelig tilføjet masser af grønt.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Mindre CO2-aftryk
Oksekød smager godt. Men Danmarks grønne tænketank Concito anbefaler, når vi har øje på klimaet, at vi vælger andre fødevarer, som har et langt mindre CO2-aftryk. Derfor har vi skiftet oksekød ud med plantefars, der er lavet af bælgfrugter. De er blandt de fødevarer, som har et lavt klimaaftryk sammenlignet med andre naturlige proteinkilder.
Mindre kød
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor er det en god idé at udskifte noget af kødet med fx kylling, fisk, bælgfrugter og æg.

Find lignende opskrifter