Fremgangsmåde
Rodfrugter i ovnen
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Skyl og skræl grøntsagerne.
TRIN 3
Skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Det er vigtigt, at de har nogenlunde samme størrelse.
TRIN 4
Hæld dem i en skål eller en frysepose, og tilsæt olie og krydderier. Vend grøntsagerne godt i olien.
TRIN 5
Hæld dem ud i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lav nu den nemme sauce.
Nem sauce
TRIN 1
Hæld balsamico og honning i en gryde og tænd for komfuret. Bring det i kog.
TRIN 2
Skru derefter ned på middelvarme og lad det koge ind.
TRIN 3
Når balsamicoen er kogt lidt ind og er blevet sirupsagtig, tilsætter du kalvefond og vand.
TRIN 4
Nu skal saucen koges ind i ca. 20 minutter.
TRIN 5
Til sidst tilsætter du lidt madlavningsfløde og smager til med salt.
Bøf
TRIN 1
Puds mørbraden fint ved at fjerne senerne.
TRIN 2
Skær 4 bøffer på ca. 125 gram.
TRIN 3
Varm olie og smør op i en pande – den skal være rigtig varm.
TRIN 4
Steg bøfferne i ca. 1 minut på hver side, indtil de får fine stegeskorper.
TRIN 5
Skru ned for varmen, og steg bøfferne færdige ved lav varme i ca. 3 minutter på hver side.
TRIN 6
Anret hver portion med rodfrugter i midten af tallerkenen, bøffen ovenpå og dryp af sauce rundt omkring. Velbekomme.