Fremgangsmåde
Kødbollerne
TRIN 1
Hæld kødet i en skål, tilsæt salt, og rør godt rundt.
TRIN 2
Hak løget fint, og hæld det i skålen sammen med æg, mel og peber.
TRIN 3
Tilsæt mælk lidt af gangen, og ælt godt.
TRIN 4
Lad farsen hvile i køleskabet i 10 minutter.
TRIN 5
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog.
TRIN 6
Form kødbollerne, så de er lige store. Kyllingekød er mere klistret end andre typer hakket kød.
TRIN 7
Når vandet koger, så læg kødbollerne i gryden, og lad dem koge i 8-10 minutter - eller til de er faste.
TRIN 8
Tag forsigtigt kødbollerne op af gryden. Brug en hulske, hvis du har en.
Bulgur og karrysauce
TRIN 1
Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
TRIN 2
Gør grøntsagerne klar: Vask bladselleri, skræl guleroden, skræl æblet, fjern kernehuset og pil løget.
TRIN 3
Hak alle grøntsagerne groft.
TRIN 4
Hæld grøntsagerne i en gryde, tilsæt olie, og varm op.
TRIN 5
Steg grøntsagerne i 3-4 minutter ved middel varme. Tilsæt karry, og rør godt rundt i ca. 1. min.
TRIN 6
Tilsæt bouillonen, lad det koge op, og skru derefter ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
TRIN 7
Når gulerødderne er møre, er saucen klar til at blive blendet. Brug en stavblender eller en foodprocesser.
TRIN 8
Tilsæt madlavningsfløde, kog op en sidste gang, og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft eller andet syrligt.
TRIN 9
Tilsæt kødbollerne til saucen og servér sammen med ris og en lækker salat eller grøntsagssnacks.