Fremgangsmåde
Braiseret fennikel
TRIN 1
Skær fennikel i halve, og steg dem hårdt af på skærefladen i en sautérpande eller gryde med lidt olie i 4-5 minutter. Tag dem herefter af panden.
TRIN 2
Rens og skær hvidløg, løg, gulerødder og knoldselleri i tern, og steg dem på samme pande, som fennikel blev stegt på.
TRIN 3
Efter 4-5 minutter er grøntsagerne så småt tilberedt, og fennikel tilsættes panden igen.
TRIN 4
Tilsæt bouillon, hvidvin og timian. Læg låg på, og lad det simre ved lav temperatur i 45 minutter. Lav kartofler og salat imens.
Ovnbagte kartofler
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Rens de små kartofler, og vend dem i olivenolie, timian, rosmarin, salt og peber. Bag dem i 30-35 minutter.
Salat med sprøde rødder
TRIN 1
Skræl rødbeder og gulerødder. Brug herefter din skræller til at lave strimler af rødbeder og gulerødder.
TRIN 2
Læg strimlerne i isvand i 10 minutter, så de bliver sprøde. Lad dem dryppe af bagefter.
TRIN 3
Rist hasselnødder og solsikkekerner af på en middelvarm pande uden olie i ca. 5 minutter.
TRIN 4
Vend rødbeder og gulerødder med flagesalt, olivenolie og de ristede hasselnødder og solsikkekerner.
Sauce og servering
TRIN 1
Når fennikelstykkerne er færdige, tager du dem op af panden. Sigt braiseringslagen fra de udkogte grøntsager. Kassér grøntsagerne.
TRIN 2
Jævn saucen med majsstivelsen. Opløs stivelsen i lidt vand inden, så det ikke klumper. Kog saucen op, og tilsæt fennikel igen.
TRIN 3
Smag saucen til med salt og peber, og servér fennikelstykkerne med de ovnbagte kartofler og salaten med de sprøde rødder. Velbekomme.