Fremgangsmåde
TRIN 1
Vask, skræl og skær kartofler og gulerødder i stykker, der cirka har den samme størrelse.
TRIN 2
Hæld grøntsagerne i en gryde, og dæk til med vand. Kog dem helt møre i usaltet vand.
TRIN 3
Find en ny gryde, og hæld mælk og pillede hvidløg i. Kog hvidløgsfeddene op i mælken, og skru ned for varmen, så de simrer. De skal koges møre.
TRIN 4
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 5
Find endnu en gryde og kog torsken i ca. 1 L vand med lidt salt , indtil den er mør – ca. 8 minutter.
TRIN 6
Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos dem med et piskeris. Tilsæt mælk lidt af gangen, indtil du rammer en god konsistens. Pas på, at mosen ikke bliver for tynd.
TRIN 7
Kom den kogte torsk ved, og pisk den ind i mosen.
TRIN 8
Mos de kogte hvidløgsfed, og bland dem i mosen. Tilsæt olivenolien, mens der piskes. Smag til med salt og peber og evt. et lille ekstra presset fed hvidløg.
TRIN 9
Kom brandaden i et ildfast fad, og drys med rasp og revet emmentaler.
TRIN 10
Gratinér retten i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
TRIN 11
Servér med salat, grøntsagssnacks, eller coleslaw. Velbekomme.