Fremgangsmåde
TRIN 1
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Brug ikke salt.
TRIN 2
Imens rodfrugterne koges møre, steges flæsket af på en varm pande.
TRIN 3
Skær løg og æbler tyndt - med en kniv eller på et mandolinjern.
TRIN 4
Tag flæsket af panden, når det har fået farve. Skru ned på lavt blus, og steg æbler og løg i det overskydende fedt.
TRIN 5
Når rodfrugterne er kogt møre, hældes vandet fra, men gem lidt af kogevandet.
TRIN 6
Mos de kogte rodfrugter, og tilsæt lidt smør, mælk og salt. Tilsæt evt. lidt kogevand, hvis konsistensen skal være tyndere.
TRIN 7
Smag til med muskatnød og hvid peber.
TRIN 8
Skyl og riv grønkålen fra stilken, og hak det fint.
TRIN 9
Bland flæsken med æble- og løgblandingen, og smag til med lidt salt og peber. Pas på ikke at røre for meget i det.
TRIN 10
Det hele anrettes og drysses med lidt hakket grønkål, og serveres med rugbrød til.