Fremgangsmåde
TRIN 1
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Brug ikke salt.
TRIN 2
Imens rodfrugterne koges møre, steges bacon af på en varm pande.
TRIN 3
Løg, æbler og græskar skæres tyndt med en kniv eller på et mandolinjern.
TRIN 4
Tag bacon af panden, når det har fået farve. Skru ned på lavt blus og steg æbler, løg og græskar i det overskydende fedt.
TRIN 5
Når rodfrugterne er kogt møre, hældes kogevandet fra, men gem lidt til at justere rodfrugtmosen.
TRIN 6
Mos de kogte rodfrugter med et piskeris eller en håndmixer, og tilsæt lidt smør, mælk og salt.
TRIN 7
Tilsæt evt. lidt kogevand, hvis konsistensen skal være tyndere.
TRIN 8
Smag til med muskatnød og hvid peber.
TRIN 9
Skyl og riv grønkålen fra stilken, og hak det fint.
TRIN 10
Bland baconen med æble- og løgblandingen, og smag til med lidt salt og peber. Pas på ikke at røre for meget i det.
TRIN 11
Anret retten, og drys med lidt hakket grønkål. Server retten med rugbrød.