Brændende kærlighed med kalkun og græskar
Sæt tænderne i denne nyfortolkning af Brændende kærlighed! I denne opskrift får du en ret med kalkunbacon, rodfrugtmos, græskar og grønkål.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

30 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Valget af flere grøntsager kan mindske klimaaftrykket. Grøntsager har nemlig et meget lavere CO2-aftryk sammenlignet med fx kød ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mindre kød
”Lidt mindre kød, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor er det en god idé at udskifte noget af kødet med fx fisk, bælgfrugter og æg.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter