Fremgangsmåde
TRIN 1
Bland smør, sukker og sirup i en lille gryde.
TRIN 2
Varm op indtil massen er som flydende karamel. Tag gryden af varmen, og hæld den i en skål.
TRIN 3
Tilsæt mandelsplitterne, nellike, kardemomme og kanel. Rør godt, så massen køles ned.
TRIN 4
Rør potaske sammen med en 1 spsk. vand i en lille skål. Rør blandingen i skålen.
TRIN 5
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør det godt sammen, indtil dejen er jævn og klistret.
TRIN 6
Fortsæt til dejen kan samles med hænderne.
TRIN 7
Form dejen til en pølse med en tykkelse på 5 cm, og rul den ind bagepapir.
TRIN 8
Læg brunkagedejen i fryseren i 15 minutter, til den er godt kølet ned.
TRIN 9
Tænd ovnen på 175 grader.
TRIN 10
Skær din brunkagedej ud i tynde skiver med en skarp kniv. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 11
Bag brunkagerne i 7 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje, for de bliver hurtigt brune.
TRIN 12
Lad brunkagerne køle af, så bliver de nemlig ekstra sprøde.
TRIN 13
Put brunkagerne i en lufttæt beholder, og spis dem, når du er lækkersulten.