Butter chicken med grøntsager og bulgur
Butter chicken er en sand klassiker i det indiske køkken. I denne opskrift får du smagen fra den velkendte butter chicken – og så har vi skruet lidt ekstra op for grøntsagerne.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Mindre kød
Du har valgt en opskrift, hvor vi har skåret ned på mængden af kød – og sat lidt mere turbo på grøntsagerne. Du får altså en opskrift med et lavere CO2-aftryk, da udskiftning af kød med grønt reducerer klimaaftrykket på ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mindre CO2-aftryk
Ifølge Danmarks grønne tænketank Concito har ris en højere belastning på klimaet end fx kartofler, pasta, couscous eller bulgur – og det er heldigvis rigtig nemt at bytte ris ud med en af de andre kulhydrater. (Psst… Kartofler har den mindste belastning af de ovennævnte kulhydrater).
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter