Fremgangsmåde
Risotto
TRIN 1
Fyld en gryde med 1 liter vand og tilsæt 2 bouillonterninger. Bring det i kog.
TRIN 2
Pil og hak hvidløget fint.
TRIN 3
Flæk porren på langs, og skær den i fine strimler.
TRIN 4
Hæld de frosne ærter op i en skål.
TRIN 5
Hak persille fint – brug evt. en saks og klip i persillen ned i et glas.
TRIN 6
Find endnu en mellemstor gryde, og steg porre og hvidløg i olien ved middel varme.
TRIN 7
Tilsæt så perlebyg til gryden med grøntsager, og rør godt rundt.
TRIN 8
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, så byggen aldrig mangler væske. Dette gentages, indtil der ikke er mere bouillon.
TRIN 9
Knus safrantrådene i en morter, opløs dem i en kop bouillonvand og hæld det i bygottoen.
TRIN 10
Efter ca. 15 min, eller når perlebyggen er mør, hældes parmesan, persille, ærter og smør i bygottoen. Rør rundt.
TRIN 11
Skær imens agurker i stave, og gør brødet klar.
TRIN 12
Fjern gryden fra blusset, og læg låg på. Lad gryden stå i 10 minutter.
TRIN 13
Server bygottoen med agurkestave og lækkert grovbrød.