Fremgangsmåde
Ricottacreme
TRIN 1
Sæt ricottaosten i en si og lad den dræne i en time.
TRIN 2
Bland så osten med sukker og vaniljeekstraktsråber. Nu er cremen er klar.
TRIN 3
Imens ricottaen dræner, lav så cannolierne.
Cannoli
TRIN 1
Lav først formen til dine cannoli.
TRIN 2
Fold et stykke stanniol til et rør på 12 cm i længden og en diameter på 1 cm.
TRIN 3
Lav i alt 12 ruller.
TRIN 4
Tag et rektangulært stykke butterdej og skær 12 strimler, der er 3 cm brede og 25 cm i længden.
TRIN 5
Tænd ovnen på 180 grader og varmluft.
TRIN 6
Gør nu cannolierne klar. Pensl dem med vand.
TRIN 7
Rul hver butterdejsstrimmel om hver form og vend dem i en skål med sukker.
TRIN 8
Læg nu cannolierne på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er lidt afstand mellem hver cannoli.
TRIN 9
Bag dem i 20 minutter.
TRIN 10
Når cannolien er afkølet lidt, forsøg så forsigtigt at fjerne stanniolformene.
TRIN 11
Put ricottacremen i en sprøjtepose og fyld cannolierne en efter en.
TRIN 12
Dekorer enderne af cannolierne med hakkede pistacienødder.
TRIN 13
Server evt. cannolierne med lidt drys flormelis.