Fremgangsmåde
Tærtebund
TRIN 1
Mix smør, flormelis og salt med en håndmixer, indtil blandingen er blevet cremet.
TRIN 2
Tilføj citronskal, vaniljekorn og halvdelen af melet.
TRIN 3
Tilføj æggeblommerne, resten af melet og mælken – og mix igen.
TRIN 4
Form dejen til en kugle med dine hænder.
TRIN 5
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst en time.
TRIN 6
Når dejen har hvilet, så tænd ovnen på 180 grader.
TRIN 7
Smør en tærteform (24 cm i diameter eller lidt større) med smør. Fordel dejen jævnt og ikke for tykt i formen. Brug dine hænder til at rive dejen i små stykker og bygge op i formen. Dejen er ret fedtet, og derfor er det nemmere at bruge hænderne end at bruge en kagerulle.
TRIN 8
Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 180 grader – husk at prikke lidt huller i den med en gaffel for at undgå bobler. Lad den efterfølgende køle af. Gå i gang med citroncremen, mens bunden er i ovnen.
Lemoncurd (citroncreme)
TRIN 1
Riv citronskal fra de 8 citroner.
TRIN 2
Pres citronerne, og hæld saften gennem en si.
TRIN 3
Hæld citronsaft, skal, 7 hele æg, 7 æggeblommer, sukker og smør i en varmesikker skål – fx. røreskål i stål eller en ildfast skål. Æggene skal ligge øverst.
TRIN 4
Lav et vandbad: Bring en stor gryde med vand i kog – den skal passe til diameteren på skålen, så skålen let kan hvile på kanten. Placér skålen, med ingredienserne til citroncremen, over gryden. Vandet i gryden skal koge ved middelvarme. Pisk i skålen med et piskeris, indtil massen bliver tyk. Hav tålmodighed, det tager tid.
TRIN 5
Pisk særligt godt i starten, for ellers bliver æggene til spejlæg.
TRIN 6
Når massen er blevet tyk, så hæld den gennem en si for at undgå citronkød.
TRIN 7
Hæld citroncremen oven på tærtebunden, og sæt den i køleskabet for at køle. Lav den italienske marengs imens.
Italiensk marengs
TRIN 1
Hæld æggehviderne i en stor skål, og pisk godt med elpisker.
TRIN 2
Hæld sukker og vand i en gryde. Varm massen på en lav temperatur, og rør rundt, indtil sukkeret er smeltet.
TRIN 3
Skru varmen op til medium, og lad massen koge, indtil den rammer præcis 116 grader – fjern den herefter fra blusset med det samme.
TRIN 4
Hæld sukkermassen langsomt og lidt af gangen i æggehviderne – gør det langsomt for at undgå at lave et kogt æg. Pisk med elpisker, indtil massen er stiv nok til at stå.
TRIN 5
Brug nu en stjerneformet tylle til at lave marengstoppe på tærten – sørg for at tærten er helt dækket til med marengs.
TRIN 6
Sæt tærten i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter.
TRIN 7
Servér den skønne kage, når den er afkølet. Velbekomme.