Fremgangsmåde
Coq au vin
TRIN 1
Krydr fennikel kyllingelårene med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande, så de bliver sprøde på hver side. Læg dem til side. Tør panden af med et stykke køkkenrulle.
TRIN 2
Rens og skær løg og hvidløg fint, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Rist dem af i en stor gryde i lidt olie i 3 minutter.
TRIN 3
Læg kyllingelårene i gryden. Tilsæt rødvin, laurbærblade, peberkorn, nelliker og frisk timian. Lad retten simre i 60 minutter. Start på kartoffelmosen.
TRIN 4
Imens kartoflerne koger, lav bacon og grønt, der skal i retten lige inden servering: Rens champignonerne, og skær gulerødder i små tern. Steg det sammen med bacon i 2-3 minutter på den rengjorte panden. Læg de stegte grøntsager og baconen på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 5
Hæld honning, vand og perleløg på panden, og steg det i 5-6 minutter ved middel varme, indtil det karamelliserer. Sæt det til side.
TRIN 6
Tag kyllingelårene op af gryden, og sæt dem til side. Sigt saucen, og jævn den med majsstivelse. Smag til med salt og peber.
TRIN 7
Hæld kyllingelår og karameliserede perleløg, bacon, gulerødder og champignoner i saucen, og varm den op.
TRIN 8
Servér kartoffelmos til, og top evt. med hakket persille. Velbekomme.
Kartoffelmos
TRIN 1
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i 15-20 minutter. Hæld vandet fra.
TRIN 2
Tilsæt minimælk lidt ad gangen, og mos den ind i kartoflerne med et piskeris.
TRIN 3
Smag til med salt. Læg låg på gryden, så du holder kartoffelmosen lun.