Fremgangsmåde
Coq au vin
TRIN 1
Krydr kyllingelårene med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande, så de bliver sprøde på hver side. Læg dem til side. Tør panden af med et stykke køkkenrulle.
TRIN 2
Rens og skær løg og hvidløg fint, knoldselleri og gulerødder i grove stykker.
TRIN 3
Rist dem af i en stor gryde i lidt olie i 3 minutter. Læg kyllingelårene i gryden.
TRIN 4
Tilsæt rødvin, laurbærblade, peberkorn, nelliker og frisk timian.
TRIN 5
Lad retten simre i 60 minutter, og start imens på kartoffelmosen.
TRIN 6
Imens kartoflerne koger, lav bacon og grønt, der skal i retten lige inden servering: Rens champignonerne og skær gulerødder i små tern.
TRIN 7
Steg det sammen med bacon i 2-3 minutter på den rengjorte panden.
TRIN 8
Læg de stegte grøntsager og baconen på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 9
Hæld honning, vand og perleløg på panden, og steg det i 5-6 minutter ved middel varme, indtil det karamelliserer. Sæt det til side.
TRIN 10
Tag kyllingelårene op gryden, og sæt dem til side.
TRIN 11
Sigt saucen, og jævn den med majsstivelse. Smag til med salt og peber.
TRIN 12
Hæld kyllingelår og karameliserede perleløg, bacon, gulerødder og champignoner i saucen og varm den op.
TRIN 13
Servér kartoffelmos til og top evt. med hakket persille. Velbekomme.
Kartoffelmos
TRIN 1
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i 15-20 minutter. Hæld vandet fra.
TRIN 2
Tilsæt minimælk lidt ad gangen, og mos den ind i kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt.
TRIN 3
Læg låg på gryden, så du holder kartoffelmosen lun.