Fremgangsmåde
TRIN 1
Lav en pandekagedej ved at blande mel, sukker, vaniljesukker og æg. Pisk det glat. Tilsæt derefter den smeltede smør og mælken. Stil blandingen på køl.
TRIN 2
Lav karamelsaucen imens. Smelt sukker på en middelvarm pande. Undgå at røre i det, indtil du kan se, at midten begynder at smelte.
TRIN 3
Når det hele er lysebrunt, hælder du appelsinsaft og en smule Grand Marnier på. Rør det sammen til en ensartet karamel, og stil det til side i en mindre skål.
TRIN 4
Steg pandekagerne i lidt olie på en middelvarm pande. De må ikke blive for sprøde eller få for meget farve.
TRIN 5
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
TRIN 6
Fold pandekagerne til små trekanter.
TRIN 7
Varm en dyb pande op til middelvarme. Dæk bunden af noget af karamellen.
TRIN 8
Læg fire foldede pandekager i bunden, og lun dem.
TRIN 9
Tilsæt 1 spiseske Grand Marnier, og flambér. Pas på emhætten og øjenbryn, der kan godt komme lidt store flammer.
TRIN 10
Sluk ilden ved at klemme en halv appelsin udover, og lad det stege en smule af. Fortsæt med at flambere resten af pandekagerne, indtil der ikke er flere.
TRIN 11
Hold evt. de færdige pandekager lune under folie i ovnen på 150 grader.
TRIN 12
Anret pandekagerne med lidt af karamellen, de ristede mandler og en god skefuld vaniljeis. Velbekomme.