Fremgangsmåde
Culottesteg
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Smør culottestegen ind i salt og olie.
TRIN 3
Smid den i et fad, beklædt med bagepapir.
TRIN 4
Nu skal den intervalsteges. Det betyder, at den først skal ind i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, og så skal den hvile 15 minutter udenfor. Skru nu ned på 175 grader, og giv stegen yderligere 15 minutter.
TRIN 5
Alt afhængig af stegens størrelse, skal denne proces gentages en gang mere. Når kernetemperaturen er 56 grader, skal stegen hvile i 15 minutter.
Tilbehør
TRIN 1
Når stegen kommer ind i ovnen for sidste gang, sættes kartoflerne over i en gryde med vand.
TRIN 2
Tilsæt de grønne bønner, når kartoflerne har kogt i 15 minutter.
TRIN 3
Når kartoflerne er møre, hæld så vandet fra og hold kartofler og bønner varme under låg i gryden.
TRIN 4
Skær cherrytomater i kvarte og bland dem med balsamico, olivenolie, lidt salt og frisk basilikum.
Blomkålsbearnaise
TRIN 1
Skær blomkål i mindre buketter og hæld dem i en anden gryde med vand.
TRIN 2
Kog dem møre. Det tager ca. 10 minutter.
TRIN 3
Hæld vandet fra blomkålen, men gem gerne ½ dl kogevand.
TRIN 4
Blend nu blomkål med æggeblommer, smør, bearnaiseessens, salt og peber. Saucen skal pureres og være helt glat.
TRIN 5
Tilsæt nu lidt af kogevandet og det finthakkede estragon og blend igen.
TRIN 6
Smag til med salt, peber og bearnaiseessens.
TRIN 7
Hold blomkålsbearnaisen varm i en gryde med låg på.
Servering
TRIN 1
Server nu en lækker tallerken med et par skiver culottesteg med tomater og basilikum, et par kartofler med grønne bønner og et par gode spiseskeer blomkålbearnaise. Velbekomme.