Fremgangsmåde
Filet pieces og grønt
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd et stort fad eller en bradepande med bagepapir.
TRIN 2
Skyl alle grøntsager. Skær kartofler i halve og gulerødder og aubergine i stave. Pil hvidløg og rødløg. Halvér rødløgene, men lad hvidløgene forblive hele.
TRIN 3
Bland alle grønsagerne med filet pieces og rodfrugtblandingen. Kom det hele i et stort ildfast fad.
TRIN 4
Tilsæt olie, salt, peber og saften fra 1 citron. Kom citronbådene, som du har presset saften fra, i fadet. Vend det hele godt sammen.
TRIN 5
Kom fadet i ovnen, og stil et ur på 40 minutter. Hold øje undervejs, og tjek om kartoflerne har fået nok. Lav tzatziki imens.
Tzatziki
TRIN 1
Skyl agurken, halvér den og kassér kernerne.
TRIN 2
Riv agurken på et rivejern. Hæld den revne agurk i en sigte, og drys med lidt salt.
TRIN 3
Lad det trække i 5 minutter. Kom derefter agurken i et klæde og pres væden ud.
TRIN 4
Bland græsk yoghurt, revet agurk, presset hvidløg og olie, og smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 5
Servér det lækre grønsagsfad sammen med tzatzikien og eventuelt med en skive brød til. Velbekomme.