Fremgangsmåde
Fisk i fad
TRIN 1
Tænd ovnen på 170 grader.
TRIN 2
Snit porrer fint, skær kartofler i tynde skiver, og steg begge dele af på en pande ved lav til moderat varme i neutral olie. Steg, til kartofler og porrer er næsten møre.
TRIN 3
Kom grøntsagerne i et ildfast fad, og hæld mornaysauce, vand, citronsaft og citronskal over.
TRIN 4
Kom fadet i ovnen i 20 minutter.
TRIN 5
Lav bønnesalat, mens fadet er i ovnen.
TRIN 6
Placér laksestykkerne oven på porre-kartoffel-blandingen efter de første 20 minutter. Drys med salt og sort peber.
TRIN 7
Bag laks og grøntsager i yderligere 12 minutter - tjek, om fisken er færdig. Det er den, hvis fisken falder fra hinanden, når der trykkes let på den.
TRIN 8
Servér fisk i fad med bønnesalat.
Bønnesalat
TRIN 1
Hæld kogende vand over bønnerne. Lad dem stå et par minutter, til de er optøede. Hak hjertesalat i fine strimler, og skær cherrytomater i halve.
TRIN 2
Dræn vandet fra bønnerne, og bland salat, tomater og bønner. Anret det i en skål.
TRIN 3
Pres saften fra 1/2 citron ned i en lille skål, og tilsæt revet citronskal, honning og salt. Smag dressingen til, og hæld den over salaten.
TRIN 4
Drys med ristede græskarkerner.