Fremgangsmåde
Sprøde rodfrugter
TRIN 1
Tænd ovnen på 220 grader.
TRIN 2
Kom de frosne rodfrugter i en bradepande, og sæt dem ovnen. Efter ca. 15. minutter tilsætter du olie og salt, og vender det rundt i rodfrugterne. Lad dem bage i ca. 20 minutter herefter. Bagetid er i alt ca. 30-40 minutter.
TRIN 1
Hak fisken fint med en kniv, og hæld det i en røreskål. Hvis du har en foodprocessor, så brug den.
TRIN 2
Tilsæt salt, peber og ægget – rør det sammen med en grydeske.
TRIN 3
Skyl, tør og hak persille, og tilsæt til farsen.
TRIN 4
Tilsæt hvedemel, og rør det sammen.
TRIN 5
Til sidst tilsætter du mælken lidt ad gangen, og rør farsen godt – den må gerne klistre lidt på fingrene.
TRIN 6
Hvis du har tid, så lad farsen hvile i køleskabet i 10-15 minutter – det er nemlig godt, at farsen er kold, når du skal til at stege fiskefrikadellerne, så falder de ikke så let sammen.
TRIN 7
Hæld olien på en pande, og skru godt op for blusset.
TRIN 8
Form dellerne med en spiseske – der skal blive 8-12 deller.
TRIN 9
Steg dellerne til skorpen er brun og sprød, og vend dem så – og skru ned for varmen.
TRIN 10
Steg dellerne færdige ved lav varme omkring 7-8 minutter på hver side. På den måde sørger du for, at frikadellerne bliver gennemstegte uden at få en hård og branket overflade.
Tzatziki
TRIN 1
Skyl agurken, halvér den og kassér kernerne.
TRIN 2
Riv agurken på et rivejern.
TRIN 3
Hæld agurken i en sigte og drys med lidt salt. Lad det trække i 5 minutter.
TRIN 4
Kom derefter agurken i et klæde, og pres væden ud.
TRIN 5
Bland græsk yoghurt, revet agurk, presset hvidløg, olie – og smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 6
Stil tzatzikien til side, indtil du skal bruge den.