Fremgangsmåde
Forloren hare og hasselback kartofler
TRIN 1
Tænd ovnen på 230 grader.
TRIN 2
Rør farsen sej med salt, indtil den slipper skålen. Sæt farsen til side.
TRIN 3
Skrub kartoflerne rene eller skræl dem. Skær dem i tynde skiver 2/3 ned i bunden af hver kartoffel – ca. 1,5 - 2 mm ned i kartoflen. Du kan bruge en kødnål som stopper ved at stikke den ind i kartoflen på langs.
TRIN 4
Sæt kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir. Pensl kartoflerne med olie og krydr med salt. Bag kartoflerne i første omgang i 20 minutter. De skal have ca. 55-60 minutter i alt.
TRIN 5
Hak løget fint, og pres hvidløget. Skyl timianen, og frigør bladene fra stilkene.
TRIN 6
Rør løg, hvidløg, timian, æg og havregryn i farsen.
TRIN 7
Tilsæt mælk til farsen – lidt ad gangen. Farsen skal være fast, men samtidig smidig og fugtig.
TRIN 8
Form farsbrødet som et lille franskbrød. Læg skiver af parmaskinke på. Lad dem overlappe hinanden lidt, og pak enderne godt ind under farsbrødet.
TRIN 9
Læg farsbrødet i et ildfast fad med bagepapir, og sæt det ind i ovnen til kartoflerne, når de har været i ovnen i 20 minutter. Bag farsbrødet i 15 minutter, indtil det har en sprød stegeskorpe. Skru ned på 175 grader, og bag farsbrødet videre i ca. 20 min.
TRIN 10
Imens farsbrødet bager, lav vintersalaten.
Vintersalat
TRIN 1
Snit spidskålet fint.
TRIN 2
Skræl lange strimler af gulerødderne, og hak persillen fint. Bland det hele sammen.
TRIN 3
Bland en dressing af rapsolie, eddike, honning, sennep, salt og peber.
TRIN 4
Hæld dressingen over salaten. Smag til.
Når farsbrødet er færdigt, og retten skal serveres
TRIN 1
Tag farsbrødet ud, når det er færdigt, og lad det hvile i 5 minutter inden servering. Det holder på saften.
TRIN 2
Giv evt. kartoflerne lidt ekstra grill, hvis det er nødvendigt.
TRIN 3
Servér farsbrødet med kartofler og lækker vintersalat. Velbekomme.