Fremgangsmåde
Forloren hare og hasselback kartofler
TRIN 1
Tænd ovnen på 230 grader.
TRIN 2
Rør farsen sej med salt, indtil den slipper skålen. Sæt farsen til side.
TRIN 3
Skrub kartoflerne rene, eller skræl dem. Skær dem i tynde skiver 2/3 ned i bunden af hver kartoffel –ca. 1,5 - 2 mm ned. Du kan bruge en kødnål som stopper ved at stikke den ind i kartoflen på langs.
TRIN 4
Skrub jordskokkerne rene, eller skræl dem.
TRIN 5
Kom kartofler og jordskokker i et ildfast fad med bagepapir. Pensl grøntsagerne med rapsolie, krydr med salt, og bag dem i ovnen i første omgang i 20 minutter. De skal have ca. 45-50 minutter i alt.
TRIN 6
Hak det sidste løg, og pres hvidløget. Skyl timianen, og frigør bladene fra stilkene.
TRIN 7
Rør løg, hvidløg, timian, æg og havregryn i farsen.
TRIN 8
Tilsæt mælk til farsen – lidt ad gangen. Farsen skal være fast, men samtidig smidig og fugtig.
TRIN 9
Form farsbrødet som et lille franskbrød. Læg skiver af parmaskinke på. Lad dem overlappe hinanden lidt, og pak enderne godt ind under farsbrødet.
TRIN 10
Læg farsbrødet i et ildfast fad med bagepapir, og sæt det ind i ovnen til kartoflerne, og bag farsbrødet i 15 minutter, indtil det har en sprød stegeskorpe. Skru ned på 175 grader, og bag farsbrødet videre i ca. 20 minutter.
TRIN 11
Imens farsbrødet bager, lav vintersalaten.
Vintersalat
TRIN 1
Snit spidskålet fint.
TRIN 2
Skræl lange strimler af gulerødderne, og hak persillen fint.
TRIN 3
Bland det hele sammen.
TRIN 4
Bland en dressing af rapsolie, eddike, honning, sennep, salt og peber.
TRIN 5
Hæld dressingen over salaten.
Når farsbrødet er færdigt, og retten skal serveres
TRIN 1
Tag farsbrødet ud, når det er færdigt, og lad det hvile i 5 minutter inden servering. Det holder på saften.
TRIN 2
Giv evt. kartoflerne og grøntsagerne lidt ekstra grill, hvis det er nødvendigt.
TRIN 3
Servér farsbrød med kartofler, jordskokker og sprød vintersalat. Velbekomme.