Fremgangsmåde
Rodfrugter i ovnen
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
TRIN 2
Skræl eller skrub gulerødder, rødbeder og kartofler, og skær dem i grove tern på ca. 2x2 cm.
TRIN 3
Læg dem på en bradepande med bagepapir, og dryp 2 spsk. olie og 1 tsk. salt henover. Vend det hele godt rundt.
TRIN 4
Sæt rodfrugterne i ovnen, og lad dem bage de første ca. 20 minutter, mens kyllingebrystfileterne klargøres.
Fyldt kyllingebryst
TRIN 1
Skyl porre, og skær i ringe.
TRIN 2
Pil løget, halvér det, og skær i halve ringe.
TRIN 3
Varm en pande med olie op ved lav-middel varme.
TRIN 4
Lad porre og løg sautere ved lav varme på panden, til de falder sammen, men ikke får for meget farve.
TRIN 5
Tilføj cremefraiche, og lad det koge lidt ind, så blandingen bliver cremet.
TRIN 6
Smag til med salt, hvid peber og eddike.
TRIN 7
Fjern eventuelt synligt fedt fra kyllingebrysterne.
TRIN 8
Skær et snit på langs af kyllingbrysterne, der er dybt nok til, at fyldet kan være der.
TRIN 9
Kom cremefraiche-blandingen ind i kyllingebrysterne, drys med salt og peber, og afslut med at folde parmaskinke omkring.
TRIN 10
Når rodfrugterne har fået ca. 20 minutter, placeres kyllingebrysterne midt på bagepladen - oven på rodfrugterne.
TRIN 11
Lad det hele stege færdigt i yderligere 20 minutter (eller til kyllingen har en stegetemperatur på 59 grader – kødet "steger" færdigt, mens det hviler).
TRIN 12
Tag kyllingen ud og lad hvile, mens rodfrugterne får 5 minutter på grill-funktion.
TRIN 13
Servér kyllingebrystfileterne med rodfrugter.