Fremgangsmåde
Ovnstegt kylling
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader.
TRIN 2
Vask og rens kyllingen, og dup den tør med køkkenrulle.
TRIN 3
Klip eller skær kyllingen op langs rygsøljen og, tryk den flad.
TRIN 4
Skræl løg og gulerødder, og hak dem groft.
TRIN 5
Vask også selleri, og hak det groft.
TRIN 6
Fordel grøntsagerne i et stort fad, og læg den fladtrykte kylling ovenpå.
TRIN 7
Smør kyllingen med olie, og krydr med salt og peber.
TRIN 8
Hæld varm bouillon i fadet – dog ikke over den smurte kylling.
TRIN 9
Steg kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter.
TRIN 10
De sidste 5 minutter kan du sætte ovnen på grill, men pas på, retten ikke brænder på.
TRIN 11
Begynd på tilbehøret, når der er cirka 20 minutter af kyllingens ovntid tilbage.
Tilbehør
TRIN 1
Kog kartoflerne i en gryde med lidt salt, til de er møre.
TRIN 2
Varm ærterne op i en anden gryde.
TRIN 3
Rengør svampene, og skær dem i kvarte. Steg dem i lidt olie på panden.
TRIN 4
Tilsæt balsamico og honning. Rør godt rundt, og lad svampene suge eddike og honning.
TRIN 5
Tag kyllingen ud af ovnen. Læg kyllingen til side, og hold den varm.
TRIN 6
Hæld grøntsager og væde fra fadet med kylling over i en gryde, og tilsæt fløde og kulør.
TRIN 7
Blend saucen med en stavblender, og smag til med salt.
TRIN 8
Server kyllingen med kogte kartofler, varme ærter, sur-søde svampe og den brune sauce. Velbekomme.