Fremgangsmåde
Hindbærgrød
TRIN 1
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
TRIN 2
Kom de frosne hindbær, vaniljekorn, vaniljestang og halvdelen af rørsukkeret i en gryde. Kog det ved svag varme i ca. 5-10 minutter.
TRIN 3
Kog uden låg, hvis der dannes så meget saft, så grøden bliver for tynd. Rør gerne rundt undervejs.
TRIN 4
Smag den til med sukker. Den skal gerne være lidt syrlig.
TRIN 5
Tag vaniljestangen op, og lad hindbærgrøden køle af. Sæt den i køleskabet, indtil den skal bruges.
Hvid chokolade, rugbrødsrasp og ristede mandler
TRIN 1
Hak den hvide chokolade fint, og bland den med skyr. Stil den på køl.
TRIN 2
Skær kanterne af rugbrødet, smuldr det godt, og rist det på en tør pande. Det skal dufte dejligt af ristet rugbrød. Rør rundt hele tiden.
TRIN 3
Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør, varm pande. Tilsæt sukker, og vend det hurtigt sammen.
TRIN 4
Lad mandlerne køle af på bagepapir.
Anretning
TRIN 1
Gør desserten klar til servering i glas: Læg ristet rugbrød i bunden, herefter hindbærgrøden, så skyr med hvid chokolade og top med mandlerne. Velbekomme.