Fremgangsmåde
Gnocchi
TRIN 1
Kog kartoflerne i ca. 20 minutter.
TRIN 2
Mos kartoflerne i en kartoffelpresser.
TRIN 3
Tilsæt æg, salt og mel.
TRIN 4
Ælt godt. Dejen skal ikke hænge fast på fingrerne.
TRIN 5
Strø durummel ud på et bord.
TRIN 6
Arbejd dejen godt igennem og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen fortsat er klistret.
TRIN 7
Rul dejen ud med en kagerulle som en pizza med en tykkelse på en finger.
TRIN 8
Skær i strimler.
TRIN 9
Rul en efter en strimlerne ud med hænderne til tynde slanger med en diameter på ca. 1 cm.
TRIN 10
Skær gnocchierne ud, brug evt. en gaffel til at lave små riller i dem.
TRIN 11
Kog dem i saltet og kogende vand, indtil de stiger til overfladen.
TRIN 12
Vent 30 sekunder og tag så gnocchierne op med af det kogende vand.
TRIN 13
Vend dem i saucen.
Tomatsauce med plantefars
TRIN 1
Hak løg, gulerod og selleri fint.
TRIN 2
Hæl olie i gryden og steg grønsagerne ved middelvarme i 3 minutter.
TRIN 3
Tilsæt plantefars og rør godt rundt.
TRIN 4
Tilsæt hvidvin.
TRIN 5
Når alkoholen er fordampet, hæld så hakkede tomater i og tilsæt ved hjælp af dåsen ligeså meget vand.
TRIN 6
Tilsæt til sidst salt, grofthakket basilikumblade og revet citronskal.
TRIN 7
Lad saucen simre i mindst 40 minutter.
TRIN 8
Når gnocchierne er klar, hældes de i tomatsaucen og vendes godt inden servering. Velbekomme.