Fremgangsmåde
Kødbollerne
TRIN 1
Kom kødet i en skål, og rør det sammen med salt.
TRIN 2
Tilsæt havregryn og æg til skålen.
TRIN 3
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
TRIN 4
Vask chilien, fjern kernerne med en teske, og hak chilien fint.
TRIN 5
Skræl ingefæren med en teske, hak den fint, eller riv den på et rivejern.
TRIN 6
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og stødt koriander og peber til farsen.
TRIN 7
Rør farsen godt, og lad derefter farsen hvile i køleskabet i 10 minutter.
TRIN 8
Forbered saucen imens, og bring derudover en stor gryde med letsaltet vand i kog.
TRIN 9
10 minutter senere: Form kødbollerne, så de er lige store – ca. på størrelse med en 5-krone.
TRIN 10
Når vandet koger, tilsæt kødbollerne til gryden. Lad kødbollerne simre ca. 8-10 minutter, indtil de flyder op til overfladen.
TRIN 11
Tilsæt bollerne til saucen, og lad retten simre i 5 minutter.
Ris og sauce
TRIN 1
Sæt risene over – kog dem efter anvisningen på pakken.
TRIN 2
Klargør grøntsagerne: Vask æbler og peberfrugt, skræl gulerødder, pil løg, fjern kernehus fra æbler og kerner fra peberfrugt.
TRIN 3
Find en gryde frem, tilsæt olie, og tænd komfuret ved middelvarme.
TRIN 4
Hak gulerødder, løg, æbler og peberfrugt groft, og kom dem i gryden. Steg grøntsagerne sammen med karry i ca. 5 minutter – og rør godt rundt.
TRIN 5
Tilsæt vand og bouillonterning.
TRIN 6
Skru lidt ned for varmen, og lad saucen simre i ca. 15 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
TRIN 7
Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender.
TRIN 8
Tilsæt kokosmælk og hakkede tomater. Rør rundt, og lad det simre videre i 5 minutter. På dette tidspunkt lægger du også kødbollerne ned i saucen.
TRIN 9
Smag retten til med limesaft, salt og peber.
TRIN 10
Servér med kogte ris og lidt koriander på toppen. Velbekomme.