Fremgangsmåde
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
TRIN 2
Hak løg og hvidløg groft.
TRIN 3
Steg hvidløg og løg bløde i olien, og tilsæt frisk timian.
TRIN 4
Skrub eller skræl jordskokker, bagekartofler og pastinakker, og hak dem groft.
TRIN 5
Steg grøntsagerne i gryden.
TRIN 6
Tilsæt vand til det lige dækker grøntsagerne og 2 bouillonterninger.
TRIN 7
Kog grøntsagerne møre under låg i 20-30 minutter ved middel varme.
TRIN 8
Imens suppen koger, kan du lave rugbrødscroutonerne.
TRIN 9
Blend suppen med en stavblender.
TRIN 10
Når grøntsagerne er kogt møre, smag den til med citronsaft, salt og peber, og sørg for at holde suppen varm.
TRIN 11
Skyl og hak persillen.
TRIN 12
Hæld suppe i 4 skåle, og drys med rugbrødscroutoner og hakket persille. Velbekomme.
Rugbrødscroutoner
TRIN 1
Pensl rugbrødsskiverne med olie.
TRIN 2
Drys krydderi over, skær dem i tern (ca. 1½ x 1½ cm), og bag dem i ca. 15 minutter.
TRIN 3
Vend dem undervejs.