Fremgangsmåde
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
TRIN 2
Hak løg og hvidløg groft.
TRIN 3
Skrub eller skræl jordskokker, bagekartofler og pastinakker, og hak dem groft.
TRIN 4
Steg hvidløg og løg bløde i olien, og tilsæt frisk timian.
TRIN 5
Tilsæt grøntsagerne i gryden og steg i nogle minutter.
TRIN 6
Tilsæt vand til det lige dækker grøntsagerne og 2 bouillonterninger.
TRIN 7
Kog grøntsagerne møre under låg i 20-25 minutter ved middel varme.
TRIN 8
Imens suppen koger, kan du lave rugbrødscroutonerne.
TRIN 9
Når grøntsagerne er kogt møre, så blend suppen med en stavblender.
TRIN 10
Rør ca. 1 dl minimælk i suppen, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Sørg for at holde suppen varm.
TRIN 11
Del torsken i 4 stykker, og gnid den med lidt salt.
TRIN 12
Steg torsken på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side.
TRIN 13
Skyl og hak persillen.
TRIN 14
Læg et stykke torsk i hver skål, hæld suppen over og drys med rugbrødscroutoner og hakket persille.
Rugbrødscroutoner
TRIN 1
Pensl rugbrødsskiverne med olie.
TRIN 2
Drys krydderi over, skær dem i tern (ca. 1½ x 1½ cm), og bag dem i ca. 15 minutter. Vend dem undervejs.