Fremgangsmåde
Andebryster
TRIN 1
Varm en pande op med olie.
TRIN 2
Brun andebrystet først på skindsiden, og så på kødsiden ved middelvarme. Skru ned på lavvarme, og steg brystet færdigt i ca. 8 minutter på hver side.
TRIN 3
Krydr med salt og peber.
Brunede kartofler
TRIN 1
Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme.
TRIN 2
Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet.
TRIN 3
Tilsæt kartoflerne, når smør og sukker er blevet lysebrunt.
TRIN 4
Brun kartoflerne under omrøring i ca. 15 minutter.
Kogte kartofler
TRIN 1
Skræl kartoflerne Kog dem i ca. 20 minutter.
Rødkål med solbær
TRIN 1
Snit rødkålen meget fint.
TRIN 2
Varm en pande godt op og tilsæt rødkålen.
TRIN 3
Rør godt rundt og tilsæt så eddike. Skru ned på svag varme og kog rødkålen under låg i 30 minutter.
TRIN 4
Tilsæt sukker, salt og solbærsaft, og lad rødkålen koge videre i yderligere 20 minutter.
Andesauce
TRIN 1
Snit løget meget fint.
TRIN 2
Varm en gryde op med andefedtet.
TRIN 3
Tilsæt løg og lad det simre ved middelvarme i 3 minutter.
TRIN 4
Tilsæt fond og solbærsaft.
TRIN 5
Kog saucen ind til det halve.
TRIN 6
Tilsæt fløde og kulør.
TRIN 7
Lad saucen simre videre i 10 minutter.
TRIN 8
Jævn med maizena ved at tilsætte lidt ad gangen, mens der piskes med et piskeris
TRIN 9
Smag til med salt og peber.
Serveringsforslag
TRIN 1
Anret en fin tallerken til hver af gæsterne.
TRIN 2
Andebryst i skiver, rødkål, sauce og 2 slags kartofler.
TRIN 3
Glædelig jul!