Fremgangsmåde
Flæskesteg
TRIN 1
Start med at gøre flæskestegen klar, så kan de andre ting klares, mens den steges i ovnen.
TRIN 2
Gnid saltet godt ind mellem sværene. Det er meget vigtigt for at få en god sprødhed på sværene.
TRIN 3
Læg flæskestegen på en rist i en bradepande. Det er vigtigt at sværen ligger så vandret som muligt.
TRIN 4
Brug sammenkrøllet alufolie til at lægge under stegen, så den ligger helt lige.
TRIN 5
Hæld en ½ liter vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn.
TRIN 6
Sæt et stegetermometer i stegen og tænd ovnen på 200° grader.
TRIN 7
Steg først i 30 minutter.
TRIN 8
Tjek om sværen er sprød, når stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, så fortsæt til 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, kan du skrue temperaturen op på 250-300°, indtil kernetemperaturen er 65°. Hold øje med at sværen, så den ikke bliver for brændt.
TRIN 9
Tag stegen ud, når stegetermometeret viser 65 grader og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
TRIN 10
Kernetemperaturen vil stige til 70 grader, og der er en flæskesteg gennemstegt.
Confiteret andelår
TRIN 1
Tænd ovnen på 220 grader.
TRIN 2
Sæt dåsen med andelårene i vandbad, så smelter fedtet i dåsen. Noget af fedtet kan bruges til en god sauce og til at stege rødkålen i.
TRIN 3
Åbn dåsen og fisk andelårene op.
TRIN 4
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
TRIN 5
Varm andelårene i ovnen i ca. 15 minutter.
Brunede kartofler
TRIN 1
Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme.
TRIN 2
Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet.
TRIN 3
Tilsæt kartoflerne, når smør og sukker er blevet lysebrunt.
TRIN 4
Brun kartoflerne under omrøring i ca. 15 minutter.
Kogte kartofler
TRIN 1
Skræl kartoflerne Kog dem i ca. 20 minutter.
Rødkål med solbær
TRIN 1
Snit rødkålen meget fint.
TRIN 2
Varm en pande godt op og tilsæt rødkålen.
TRIN 3
Rør godt rundt og tilsæt så eddike. Skru ned på svag varme og kog rødkålen under låg i 30 minutter.
TRIN 4
Tilsæt sukker, salt og solbærsaft, og lad rødkålen koge videre i yderligere 20 minutter.
Andesauce
TRIN 1
Snit løget meget fint.
TRIN 2
Varm en gryde op med andefedtet.
TRIN 3
Tilsæt løg og lad det simre ved middelvarme i 3 minutter.
TRIN 4
Tilsæt fond og solbærsaft.
TRIN 5
Kog saucen ind til det halve.
TRIN 6
Tilsæt fløde og kulør.
TRIN 7
Lad saucen simre videre i 10 minutter.
TRIN 8
Jævn med maizena ved at tilsætte lidt ad gangen, mens der piskes med et piskeris
TRIN 9
Smag til med salt og peber.
Serveringsforslag
TRIN 1
Anret en fin tallerken til hver af gæsterne.
TRIN 2
Andelår, flæskesteg, rødkål, sauce og 2 slags kartofler.
TRIN 3
Glædelig jul!