Fremgangsmåde
TRIN 1
Kog kartoflerne med skræl i en gryde med usaltet vand, indtil de er møre.
TRIN 2
Gør imens de andre ingredienser klar: Hak persille og hvidløg fint. Riv citronskal, og hæld en tredjedel af raspen i en dyb tallerken.
TRIN 3
Hæld vandet fra kartoflerne, og hæld koldt vand på, så de køler ned. Pil skrællen af dem.
TRIN 4
Hæld kartoflerne i en skål, og mos dem med en kartoffelknuser eller en gaffel.
TRIN 5
Tilsæt salt og rør godt rundt.
TRIN 6
Tilsæt æg, tun, revet parmesanost, persille, hvidløg og citronskal og det sidste rasp.
TRIN 7
Brug nu hænderne til at ælte kartoffelmassen godt.
TRIN 8
Form kartoffelkroketter som kugler på størrelse med en femkrone.
TRIN 9
Vend dem i raspen i den dybe tallerken.
TRIN 10
Varm solsikkeolien op i en pande.
TRIN 11
Brug en tandstik til at tjekke, om olien er varm. Når der er små bobler omkring tandstikken, er olien klar.
TRIN 12
Steg kartoffelkroketterne i olien i ca. 2 minutter på hver side.
TRIN 13
Læg kartoffelkroketterne på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 14
Server dem som en appetizer sammen med fx. bruschetta på et stort fad. Velbekomme.