Fremgangsmåde
TRIN 1
Kog kartoflerne med skræl i en gryde i usaltet vand, indtil de er møre.
TRIN 2
Gør de andre ingredienser klar: Hak persille og hvidløg fint.
TRIN 3
Hæld halvdelen af raspen i en dyb tallerken, og slå to tredjedele af æggene ud i en anden dyb tallerken.
TRIN 4
Hæld vandet fra kartoflerne, og hæld koldt vand på, så de køler af. Pil skrællen af dem.
TRIN 5
Hæld kartoflerne i en skål, og mos dem med en kartoffelknuser eller en gaffel.
TRIN 6
Tilsæt salt, og rør godt rundt.
TRIN 7
Tilsæt resterende æg, revet parmesanost, persille, hvidløg, peber og det sidste rasp.
TRIN 8
Brug nu hænderne til at ælte kartoffelmassen godt.
TRIN 9
Form kartoffelkroketter som kugler på størrelse med en femkrone.
TRIN 10
Vend dem først i æg og så i rasp.
TRIN 11
Varm solsikkeolien op i en pande.
TRIN 12
Brug en tandstik til at tjekke, om olien er varm. Når der er små bobler omkring tandstikken, så er olien klar.
TRIN 13
Steg kartoffelkroketterne i olien i 2 minutter på hver side.
TRIN 14
Læg kartoffelkroketterne på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 15
Servér dem som en appetizer sammen med fx. bruschetta på et stort fad. Velbekomme.