Fremgangsmåde
Suppe og bacon
TRIN 1
Skyl porren, og pil løget.
TRIN 2
Skrub kartoflerne grundigt – de skal ikke skrælles.
TRIN 3
Hak porren, løget og kartoflerne i store stykker.
TRIN 4
Kom grøntsagerne op i en stor gryde med lidt olie. Steg det ca. i 3-5 minutter.
TRIN 5
Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og tilføj laurbærbladet.
TRIN 6
Lad det koge ved lav varme i ca. 15-20 minutter.
TRIN 7
Steg bacontern på en pande, indtil de er er gyldne. Når de er færdige, lad dem dryppe på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 8
Gå nu i gang med rugbrødsstængerne.
TRIN 9
Når grøntsagerne er møre, tag laurbærbladet op, og smid det ud.
TRIN 10
Blend grøntsagerne med en stavblender.
TRIN 11
Kog suppen op med fløden, og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 12
Servér med bacon, en klat cremefraiche og de sprøde rugbrødsstænger. Velbekomme.
Rugbrødsstænger
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Smør lidt olie på hver skive rugbrød med en pensel.
TRIN 3
Skær hver skive rugbrød i 3-4 stænger, og læg stængerne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 4
Drys med lidt salt og timian eller dit yndlingskrydderi.
TRIN 5
Rist rugbrødsstængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde. Hold øje med dem undervejs.