Fremgangsmåde
Suppen
TRIN 1
Skyl porren, og pil løget.
TRIN 2
Skrub kartoflerne grundigt – de skal ikke skrælles.
TRIN 3
Hak porren, løget og kartoflerne i store stykker.
TRIN 4
Kom grøntsagerne op i en stor gryde med lidt olie. Steg det i ca. 3-5 minutter.
TRIN 5
Hæld vand i gryden, og tilføj laurbærbladet og bouillonen. Lad det koge ved lav varme i ca. 15-20 minutter. Gå nu i gang med rugbrødsstængerne, og lav bagefter persilleolien.
TRIN 6
Når grøntsagerne er møre, tag laurbærbladet op, og smid det ud.
TRIN 7
Blend grøntsagerne med en stavblender.
TRIN 8
Kog suppen op med fløden, og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 9
Servér med en persilleolie og de sprøde rugbrødsstænger. Velbekomme.
Rugbrødsstænger
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Smør lidt olie på hver skive rugbrød med en pensel.
TRIN 3
Skær hver skive rugbrød i 3-4 stænger, og læg stængerne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 4
Drys med lidt salt og timian eller dit yndlingskrydderi.
TRIN 5
Rist rugbrødsstængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde. Hold godt øje med dem.
Persilleolie
TRIN 1
Skyl persillen, og tør den i et rent viskestykke.
TRIN 2
Kom persillen i et glas, og klip den nu i små stykker – brug ikke stilkene.
TRIN 3
Kom persille, olie og salt i en morter eller minihakker.
TRIN 4
Mort eller blend det hele godt sammen til en persilleolie, og smag til med salt.