Fremgangsmåde
Tærtedejen
TRIN 1
Smuldr smørternene til en crumble i hvedemelen.
TRIN 2
Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen i ca. 5 minutter, indtil du har en ensartet dej. Kom tærtedejen i en lufttæt boks, og lad den stå på køl i 30 minutter.
Citronfyld og resten af tærten
TRIN 1
Pres saften fra citronerne. Udblød husblas i vand.
TRIN 2
Tilsæt hele æg, citronsaft og sukker i en dyb pande eller gryde, og varm op under piskning til 83 grader.
TRIN 3
Når æggemassen når 83 grader, tager du den af blusset. Tilsæt husblas og pisk rundt i 20 sekunder.
TRIN 4
Tilsæt de 300 gram smør i tern lidt efter lidt til den varme æggemasse under piskning.
TRIN 5
Når alt smøret er pisket ud, sætter du massen på køl.
TRIN 6
Tænd ovnen på 160 grader, og tag tærtedejen ud af køleskabet. Rul tærtedejen tyndt ud, og placér den i et smørsmurt tærtefad på 20-25 cm i diameter. Sørg for at presse dejen ned i formen, og lav lufthuller med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagningen. Skær kanterne til med en kniv.
TRIN 7
Placér et stykke bagepapir oven på tærtedejen, og fyld op med groft salt for at holde tærtedejen i pres under bagningen.
TRIN 8
Bag tærtedejen i ca. 30 minutter, eller til den er gylden.
TRIN 9
Fjern saltet, og lad bunden køle helt af på en rist, hvorefter du fylder den med det kolde citronfyld. Velbekomme.