Fremgangsmåde
Sprøde fritter
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
TRIN 2
Skyl bagekartoflerne, skær dem i både og krydr med olie, salt, peber og timian.
TRIN 3
Kom dem i ovnen i ca. 1 time, når ovnen er varm. Vend dem undervejs.
Tatar
TRIN 1
Forbered din blanding til tataren. Snit skalotteløg, cornichoner, persille og kapers fint.
TRIN 2
Bland så alle ingredienserne – undtaget kødet og æggeblommerne. Det skal først blandes lige inden servering. Du må dog gerne tage kødet og æggene ud af køleskabet, så det kan blive tempereret.
Hvidløgsdip og stegt spidskål
TRIN 1
Lav hvidløgsdippen: Bland fraiche, presset hvidløg, salt og peber.
TRIN 2
Lidt citronsaft og dijonsennep gør det også godt i denne dip. Sæt til side.
TRIN 3
Tænd for en stor pande, og tilføj olie, når fritterne har været ca. 45 minutter i ovnen. Nu er det tid at lave det stegte spidskål.
TRIN 4
Del spidskålet i kvarte, og kom dem med skæresiden nedad, når panden er helt varm.
TRIN 5
Skru derefter ned på middelvarme. Vend kålen om efter 5 minutter, og drys med salt og peber.
TRIN 6
Tilsæt så kapers og saften fra en halv citron, og steg videre i 2 minutter.
TRIN 7
Servér de stegte spidskål med revet parmesan på toppen.
Lige inden servering
TRIN 1
Rør det hakkede oksekød med blandingen, som allerede er forberedt.
TRIN 2
Smag den eventuelt til med ekstra salt, peber og dijonsennep.
TRIN 3
Anret på 4 tallerkner med en æggeblomme på toppen og lidt ekstra persille.
TRIN 4
Servér tataren med stegt spidskål, sprøde fritter og lækker hvidløgsdip. Velbekomme.