Fremgangsmåde
Tomatsovs og pasta
TRIN 1
Gør grøntsagerne klar: Skyl og skræl gulerod, vask bladselleri, pil hvidløg og løg.
TRIN 2
Hak alle grøntsagerne groft, og hæld dem i en gryde. Tilsæt 2 tsk. olie.
TRIN 3
Sæt gryden på komfuret, og steg grøntsagerne ved middel varme i 4-5 minutter.
TRIN 4
Tilsæt honning og balsamicoeddike, og steg et par minutter.
TRIN 5
Tilsæt de hakkede tomater, fyld dåsen med vand, og hæld det i sammen med 1/2 bouillonterning.
TRIN 6
Lad saucen koge ved middel varme i 10-15 minutter.
TRIN 7
Når gulerødderne er møre, er sovsen klar til at blive blendet. Brug fx. en stavblender. Smag til med salt og peber.
TRIN 8
Kog pasta i rigeligt letsaltet vand - følg anvisningen på pakken.
Kødboller
TRIN 1
Hæld kødet i en skål, og tilsæt salt. Rør godt rundt.
TRIN 2
Hak løg og basilikumblade fint, og riv citronskal på et rivejern. Put det hele i skålen med kødet.
TRIN 3
Tilsæt æg, peber, havregryn og revet parmesanost. Ælt farsen rigtig godt, og lad den hvilke i 15 minutter på køl.
TRIN 4
Tænd ovnen på 200 grader, og gør en bageplade klar med bagepapir.
TRIN 5
Rul 16-20 små kødboller, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
TRIN 6
Servér kødbollerne med tomatsovs, pasta og lidt forskelligt grønt.